Ανθούριο λευκό – Anthurium andraeanum

10.00

Το ανθούριο είναι ένα φυτό που σίγουρα ξεχωρίζει χάρη στα εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά άνθη του. Το ανθούριο ανήκει στην οικογένεια των Αροΐδών σε ένα γένος με πάνω από 700 είδη, μεταξύ αυτών πολλά γνωστά φυτά εσωτερικού χώρου (σπαθίφυλλο, φυλλόδεντρο κλπ.). Τα ανθικά στελέχη του έχουν το χαρακτηριστικό σχήμα της καρδιάς και εντυπωσιάζουν με τους χρωματισμούς τους (κόκκινα, ροζ, λευκά, κίτρινα, πράσινα ή ακόμα και δίχρωμα), μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ορισμένες ποικιλίες διαθέτουν ένα διακριτικό και ελαφρύ άρωμα, ενώ πλαισιώνονται από ένα πλούσιο, πράσινο και χαρακτηριστικό καρδιόσχημο επίσης φύλλωμα.

Ύψος φυτού: 38 εκ. Διάμετρος γλάστρας: 12 εκ.

Βιαστείτε, μόνο 4 έμεινε στο απόθεμα!

Το ανθούριο είναι ένα φυτό που σίγουρα ξεχωρίζει χάρη στα εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά άνθη του. Γνωστό και ως Φλαμίγκο, πρόκειται για ένα τροπικό και εξωτικό φυτό που κατάγεται από την μακρινή Χαβάη αλλά και την Λατινική Αμερική γενικότερα. Το ανθούριο ανήκει στην οικογένεια των Αροΐδών σε ένα γένος με πάνω από 700 είδη, μεταξύ αυτών πολλά γνωστά φυτά εσωτερικού χώρου (σπαθίφυλλο, φυλλόδεντρο κλπ.). Λόγω της τροπικής καταγωγής του δεν έχει μεγάλες αντοχές στο κρύο, έτσι στα μέρη μας -παρόλο που και στην Ελλάδα έχουμε ζέστη, αλλά όχι το ίδιο κλίμα- αποτελεί φυτό εσωτερικού χώρου με πλούσια ανθοφορία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα ανθικά στελέχη του έχουν το χαρακτηριστικό σχήμα της καρδιάς και εντυπωσιάζουν με τους χρωματισμούς τους (κόκκινα, ροζ, λευκά, κίτρινα, πράσινα ή ακόμα και δίχρωμα), μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ορισμένες ποικιλίες διαθέτουν ένα διακριτικό και ελαφρύ άρωμα, ενώ πλαισιώνονται από ένα πλούσιο, πράσινο και χαρακτηριστικό καρδιόσχημο επίσης φύλλωμα.

Ύψος φυτού: 60 εκ. Διάμετρος γλάστρας: 17 εκ.

Οδηγίες φροντίδας

Φως: Το Anthurium προτιμά σημεία φωτεινά με έμμεσο φως όμως αν τοποθετηθούν σε σημεία με χαμηλότερες εντάσεις φωτισμού παράγουν λιγότερα άνθη και αναπτύσσονται πιο αργά. Δεν μπορούν να ανεχθούν το άμεσο φως, καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα φύλλα.

Νερό: Ποτίζετε το ανθούριο τακτικά αλλά να μην γίνονται υπερβολές στο πότισμα του. Ποτίζετε όταν τα πρώτα εκατοστά του εδάφους στεγνώσουν. Είναι πολύ ευαίσθητο στη σήψη των ριζών και γι’αυτό η υπερβολική υγρασία μπορεί να βλάψει το ρίζωμα του. Το χειμώνα να μειώνεται η συχνότητα και η ποσότητα του νερού.

Θερμοκρασία: Το ιδανικό εύρος θερμοκρασίας είναι 20-30 °C. Μπορεί να διαχειριστεί χαμηλότερες θερμοκρασίες όμως να μην πέφτει ποτέ κάτω από τους 10 °C.

Υγρασία: Προτιμά αυξημένα επίπεδα υγρασίας στον χώρο όπου καλλιεργείται. Αγαπά το περιστασιακό ψέκασμα στο φύλλωμα ή διαφορετικά μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω σε δίσκο με χαλίκι και νερό.

Λίπανση: Εφαρμόστε λίπασμα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου κατάλληλο για πράσινα φυτά, 1 φορά το μήνα.

Υπόστρωμα καλλιέργειας/Μεταφύτευση: Μεταφυτεύστε το κάθε 2-4 χρόνια, ανάλογα με την ανάπτυξη του και χρησιμοποιήστε μείγμα με υπόστρωμα κατάλληλο για κάκτους και παχύφυτα ή κοκκοφοίνικα με περλίτη ή φλοιό πεύκου σε αναλογία 1:1.

Ύψος και ρυθμός ανάπτυξης: Μπορεί να φτάσει τα 60 cm. Θεωρείται φυτό μέτριας έως αργής ανάπτυξης όμως με τις κατάλληλες συνθήκες, η ανάπτυξη του επιταχύνεται.

Προέλευση: Τροπικές περιοχές της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής.

Διαστάσεις
17 × 17 × 44 cm

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Ανθούριο λευκό – Anthurium andraeanum”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *