Παχύρα – Pachira Aquatica

12.00

Η Pachira aquatica είναι γνωστή και ως δέντρο χρήματος (Money tree) ή Καστανιά της Γουιάνας και είναι γηγενές των τροπικών περιοχών της Κεντρικής Αμερικής. Στο φυσικό της περιβάλλον, αναπτύσσεται κοντά σε υγροτόπους και βάλτους. Αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε χαμηλές εντάσεις φωτισμού, γεγονός που το καθιστά ιδανικό φυτό για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, θεωρείται φυτό που φέρνει τύχη και θετική ενέργεια στο χώρο που καλλιεργείται και γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως στο Feng Shui. Σύμφωνα με το μύθο, η παχύρα θα φέρει μεγάλο πλούτο στον ιδιοκτήτη του, και οι κορμοί συνήθως πλέκονται μαζί για να «κλειδώσουν» την τύχη και την ευημερία.

Ύψος φυτού: 80- 90 εκ.  Διάμετρος γλάστρας: 19 εκ.

Η Pachira είναι γνωστή και ως δέντρο χρήματος (Money tree) ή Καστανιά της Γουιάνας και είναι γηγενές των τροπικών περιοχών της Κεντρικής Αμερικής. Στο φυσικό της περιβάλλον, αναπτύσσεται κοντά σε υγροτόπους και βάλτους. Αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε χαμηλές εντάσεις φωτισμού, γεγονός που την καθιστά ιδανικό φυτό για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, θεωρείται φυτό που φέρνει τύχη και θετική ενέργεια στο χώρο που καλλιεργείται και γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως στο Feng Shui.

Ύψος φυτού: 80-90 εκ. Διάμετρος γλάστρας: 19 εκ.

Οδηγίες φροντίδας

Φως: Τοποθετήστε το σε σημείο φωτεινό, με άπλετο έμμεσο φως, αποφύγετε ωστόσο το άμεσο ηλιακό φως. Μπορεί να ανεχτεί και μερική σκιά.

Νερό: Να το ποτίζετε όταν το έδαφος αρχίσει να γίνεται ελαφρώς ξηρό στην κορυφή. Κρατήστε το χώμα υγρό ανά πάσα στιγμή, αλλά και η περίσσεια υγρασίας μπορεί να προκαλέσει σάπισμα του κορμού και του ριζικού συστήματος.

Θερμοκρασία: Αναπτύσσεται καλά σε συνθήκες θερμοκρασίας εσωτερικού χώρου 16-32 °C, όμως να μην πέφτει ποτέ κάτω από τους 10 °C.

Υγρασία: Προτιμά υψηλά επίπεδα υγρασίας γι’ αυτό θεωρείται ιδανικό φυτό για κουζίνες και μπάνια. Σε περίπτωση που η υγρασία στο χώρο που καλλιεργείται είναι χαμηλή, τοποθετείστε την πάνω σε δίσκο με βότσαλα και νερό.

Λίπανση: Εφαρμόστε την άνοιξη λίπασμα με υψηλό άζωτο, ισορροπημένο λίπασμα το καλοκαίρι, λίπασμα με υψηλό φώσφορο και κάλιο το φθινόπωρο αλλά το χειμώνα η λίπανση πρέπει να σταματάει.

Υπόστρωμα καλλιέργειας/Μεταφύτευση: Μεταφυτέψτε το φυτό ανάλογα με την ανάπτυξη του κάθε 1-2 χρόνια και χρησιμοποιήστε υπόστρωμα κατάλληλο για κάκτους και παχύφυτα.

Συμβουλή φροντίδας: Η παχύρα έχει εντυπωσιακά μεγάλα φύλλα. Καθαρίστε τα με ένα υγρό πανί από τη σκόνη.

Τοξικότητα: Δεν θεωρείται τοξικό είδος.

Διαστάσεις
17 × 17 × 100 cm

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Παχύρα – Pachira Aquatica”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *